dinsdag 28 september 2010

Vakantie en muizen

Wij hebben nu geen huisdieren meer, maar wij nhebben er wel vele gehad. Een hond, cavia's, een konijn,parkieten, nog een keer drie konijnen, schildpadden en muizen.

Wij waren op vakantie in Duitsland, net over de grens. Leuk vakantiepark, heel erg geschikt voor kinderen, een mooie  (gehuurde) stacaravan en wij hadden prachtig weer. De kinderen vermaakten zich prima en wij ook. We maakten vele uitstapjes in de omgeving en op een gegeven moment waren wij in een groot warenhuis. Ze verkochter er letterlijk van alles, waaronder ook kleine knaagdieren. Pukman en de kindertjes waren daar niet  weg te slaan, maar ik was niet zo gecharmeerd. Ohhh....mogen wij er een? ,zeiden ze. Nou, zei Pukman, dat moet je aan mama vragen. En vier paar ogen keken mij vragend aan. En zo stonden wij op vakantie buiten met een kooi met drie muizen. Ieder eentje.

Wij zaten net over de grens en wij gingen een paar keer per week boodschappen doen in Nederland. De klep van de kofferbak van onze auto bleef niet uit zichzelf open staan. Je moest hem altijd vasthouden. Nu hield iemand van de douane ons elke keer aan, als wij de grens over gingen. En elke keer maar weer die kofferbak openmaken. Het was dezelfde man en hij moest ons nu wel een keer herkennen. Op een gegeven moment heeft Pukman de klep van de kofferbak losgelaten. Kreeg die arme man hem op z'n hoofd. Maar wij mochten wel doorrijden. Het controleren was verleden tijd.

De vakantie liep ten einde en alles werd ingepakt. Maar de muisjes moesten ook mee. Pukman houd van plagen en zei tegen de kindertjes, dat ze de muisjes maar een beetje moesten verstoppen bij de grens. Ze waren bang dat ze bij de douane hun muisjes af moesten geven.Alles ging goed en toen wij thuiskwamen, waren het er meer dan drie. Er was een muisje zwanger toen we hem kochten. En er was een blind muisje bij. Ja, dit was een vakantie om nooit te vergeten.

Puk

4 opmerkingen:

  1. Altijd leuk zulke verhalen. Die kleine beestjes zijn ook leuk. M'n broertje en ik hebben vroeger ook allebei een hamster gehad. Ze zeiden dat het twee vrouwtjes waren. Dus wij ze gezellig samen in een kooi gezet, hadden we ook opeens jonkies. Dat vonden we natuurlijk helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kon die vragende soms smekende kinderogen ook nooit weerstaan.
    Dus hebben wij ook echt van alles gehad.
    Kids wilde ze hebben mama mocht alles weer schoonmaken.
    Ha. die tijd is gelukkig voor bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herken er wel wat in. Maar muizen hebben wij nooit gehad. Wel ratjes. Allebei een ratje, maar toen zat er nog één in de kooi van de dierenwinkel. Die had nog maar één goed oog, ach zei de verkoper, die draai ik zijn nek wel om want niemand neemt die........ ach, toen namen we hem (piraatje) ook maar mee. Hij werd nog het oudst van de drie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Laatst waren hier in de buurt bordercolliepups te koop. Ik heb heel wat gezeur moeten aanhoren en hoewel ik honden erg leuk vind en we vroeger ook altijd honden hadden, is het me gelukt om toch 'nee' te blijven zeggen, tegen de smeekbedes van de kids.
    Maar... ze hebben wel allebei een hamster, en we hebben een konijn en een cavia en 3 katten...

    BeantwoordenVerwijderen